Titlul este inspirat de la Razvan Baciu, http://razvanbb.ro/2013/04/goodbye-hostway-welcome-chroot.html

Nici nu mai retin cat timp m-am ocupat de serverele de la Gazduire.ro, dar cel mai probabil de dinainte de 2005, timp in care l-am ajutat pe prietenul meu de atunci Ionut Dragota sa intretina echipamentele, serverele, clientii, totul remote de acasa, din Suceava.

Prin 2005 am avut o scapare si am venit in Bucuresti sa ma angajez la Gazduire, cam in acelasi timp cu plecarea lui Orlando din netbridge/nch, dar haos-ul ramas dupa ce au plecat foarte multi oameni, stresul si Bucurestiul m-au facut sa plec acasa, la Suceava, dupa doar o luna.

Pe atunci Gazduire avea servere cam cate degete am la o mana, retelistica era asigurata de un simplu PC in carcasa rackabila ce functiona pe post de router si ne asigura BGP-ul cu providerul nostru netBridge, Gazduire fiind pe vremea aia condusa de Marius Herea dar si cu actionariat NCH.

Proiectul Gazduire este (sper ca ramane asa) o afacere care se sustine singura, cred ca este unul dintre putinele proiecte din online pe care NCH le are si care se poate autosustine.

Din pacate orice lucru frumos nu dureaza o eternitate. Din 2004 pana la 1 Martie 2014 am administrat, configurat, reparat, etc. serviciile Gazduire.ro atat full time, din 2008 pana in 2011 cat am fost angajat dar si dupa 2011 pana acum cateva zile cat am lucrat doar remote pe baza de contract.

De ce am scris acest post ? Nu stiu, probabil pentru ca mi-e ciuda de faptul ca totul s-a terminat, relatia noastra de lunga durata a luat sfarsit.
S-a terminat totul brusc, tipic NCH, exact cum au patit cam toti cei care au plecat cu sau fara dorinta lor, nu trebuie sa dau vreun nume, google ii cunoaste.

Note to self, sa ramana aceste randuri ca o amintire placuta (sau amara?).

Sper sa am inspiratie sa mai continui, pana atunci va invit sa vizitati noul proiect, Chroot

Leave a Reply