Sunt sigur ca fiecare are pe cineva care-l iubeste atat de mult incit, atunci cand ii este bine acel cineva inghite amar, iar atunci cand ii este rau zambeste adanc bucurandu-se de raul tau.

Aceste persoane sunt deseori prietenii nostri, sau poate, fostii prieteni, pentru care am face/facut orice, oricand, oricum, pentru ca asta inseamna prietenia adevarata, sa fii acolo si sa-l ajuti cand are nevoie, fie cu sfaturi, fie cu o mana, fie cu orice folositor pentru prietenul tau. Dar prietenul tau (nu generalizez), nu-ti va returna acest lucru, nici nu este obligat, doar tu esti prietenul lui, nu si el al tau.

Scriu acest articol gandindu-ma la un fost prieten, unul dintre putinii la care am tinut ca la un prieten adevarat, dar ca orice fiinta omeneasca, te dezamageste mai devreme sau mai tarziu.

Este foarte simplu sa faci rau, dar este foarte greu sa faci bine, e foarte simplu sa arunci o vorba de rahat, dar e putin mai complicat sa faci un compliment cuiva. Cred ca multe din aceste lucruri sunt legate de nationalitatea de roman, de cei 7 ani de acasa, de ceea ce ai invatat de la parinti, de escapada in viata, de prima sansa de a ajunge cineva, iar goana dupa aur bani, putere, faima si respect e inaintea oricui.

De foarte mult timp ma intreb cu ce am gresit fata de acel prieten, totul se leaga de plecarea sa de la firma la care lucram amandoi, de intalnirea lui cu iubirea vietii, si de achizitionarea fiecaruia a unei masini.

Nu stiu cat de mult a contat ceea ce am facut pentru el, ceea ce a invatat de la mine, ceea ce am invatat impreuna…

2 Responses to “Tie ti-e bine, doar cand imi este mie rau ?”

  1. Un prieten adevarat » SuZy: colţişorul meu de lume Says:

    […] recomand să citiţi acest articol, o să vă ajungă cu siguranţă la suflet şi o să găsiţi prin cele spuse acolo şi o parte […]

  2. Bogdy Says:

    destul de trist…sper ca ti-a mai trecut de atunci.

Leave a Reply