Archive for March, 2010

Acest tutorial nu include pasii de instalare a utilitarului LVM, adresandu-se utilizatorilor familiarizati cu mediul Linux.

NOTA: Comenzile folosite aici trebuie adaptate pentru mediul in care o sa le folositi.
Folosirea lor aici este doar un exemplu si nu trebuie urmat copy&paste.

more »

Meet Ace

| March 13th, 2010

This is the good, the black, the CAT. Meet Ace.

Eu folosesc SCROT pentru a face printscreen si salva in acelasi timp intr-un anumit folder.

Sa zicem ca /home/`whoami`/screens este directorul unde se vor salva printscreen-urile.

  1. # mkdir /home/`whoami`/screens

more »

Yum este un utilitar standard in distributiile RedHat sau RedHat based, iar CentOS este un rebuild al RedHat Linux Enterprise, deci include si yum.

Din pacate CentOS (rhel) nu include ultimele versiuni de aplicatii, pentru ca urmeaza o politica stricta a RedHat Enterprise. Nu este un lucru rau, dar cand ajungi sa ai nevoie de o versiune mai noua a unei anumite aplicatii esti blocat, sau poate nu…

more »

La multi ani !

| March 8th, 2010

Pentru ca este ziua ta, pentru ca orice s-ar intampla, tu tot ma vei ierta, la multi ani, femeie !

more »

Sunt sigur ca fiecare are pe cineva care-l iubeste atat de mult incit, atunci cand ii este bine acel cineva inghite amar, iar atunci cand ii este rau zambeste adanc bucurandu-se de raul tau.

Aceste persoane sunt deseori prietenii nostri, sau poate, fostii prieteni, pentru care am face/facut orice, oricand, oricum, pentru ca asta inseamna prietenia adevarata, sa fii acolo si sa-l ajuti cand are nevoie, fie cu sfaturi, fie cu o mana, fie cu orice folositor pentru prietenul tau. Dar prietenul tau (nu generalizez), nu-ti va returna acest lucru, nici nu este obligat, doar tu esti prietenul lui, nu si el al tau.

more »